Du behöver

Mousse

200 g Vit choklad
8 dl Grädde
6 st Äggulor
100 g Socker

 

Rårörda hjortron

250 g Hjortron
125 g Socker

 

 

Kardemummasmulor

25 g rumstempererat smör
1 dl mjöl
0.5 dl hasselnötter - grovt hackade
3 msk Socker
1 tsk vaniljsocker
4 tsk kardemumma
1 krm Salt

 

Portioner
6

Vispa grädden lätt. Smält chokladen. Vispa äggulorna med socker tills sockret löst sig. Vänd chokladen i äggblandningen, vänd sedan i den lättvispade grädden. Låt stå i 3 timmar.

Rör ihop socker och hjortron. Låt stå en timme innan servering.

Blanda ihop ingredienserna till en smuldeg. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen på 200° C i ca 6 min, tills smulorna är gyllene. Ta ut plåten och låt svalna.