Västerbottensost-soppa med stekt renskav och råa champinjoner

Testa gärna att servera soppan med frysta lingon för att få lite syra som brytning mot den feta och salta osten.


Portioner: 4
Du behöver: 

2 palsternackor
1/2 rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl grädde
2 dl vitt vin
2 dl Västerbottensost, riven
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
muskotnöt
salt och peppar

1 pkt fryst renskav
4 champinjoner
smör

Skala och hacka grönsaker och lök. Lägg det i en kastrull och slå på fond, vatten, grädde och vitt vin. Sjud tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Mixa soppan slät och passera genom en sil. Späd soppan med mjölk; mixa i ost och senap. Smaka av med muskot, salt och peppar.

Servering: Bryn renskaven i en klick smör tills den fått fin yta. Skiva champinjonerna tunt. Toppa soppan med skavet och champinjonerna.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson