Du behöver

Varm pecorino
160 g pecorino
skirat smör, till pensling
1 ark filodeg

Tryffelhonung
4 msk akaciahonung
1/2 tsk svart tryffelolja
1/2 msk vit balsamvinäger
1/2 msk gotländsk sommartryffel, strimlad
1/2 msk citrontimjan, plockade blad

Garnering
4 skivor tryffel, tunt hyvlad
4 små toppar citrontimjan

Portioner
4

Tryffelhonung: Blanda ihop honung, olja och vinäger i en liten gryta på svag värme. Ta bort från värmen och blanda i tryffel och timjan. Låt svalna.

Pecorino: Lägg ut filodegsarket på skärbräda och dela i 4 lika stora delar. Pensla med skirat smör. Skär osten i 4 stavar och placera dem en och en på filodegen. Rulla in osten till små paket. Stek osten i en torr stekpanna så den blir gyllenbrun runt om.

Kantskär osten på kortsidorna och ställ den på tallrik, ringla över honungen. Garnera med en tryffelskiva samt citrontimjan.

Vinförslag: Domaine Mas Amiel, Roussillon, Vintage Blanc, 2005 Frankrike

Fotograf