Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Härlig torskrygg som avnjutes med smörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g torskrygg
1 l vatten
1 dl salt

Pepparrotscrème:
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot, riven
1 msk citronjuice
salt och vitpeppar
800 g potatispuré
1 dl prästost, vällagrad och riven
5 dl kantareller
rårörda lingon

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.

Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.

Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon. Om man vill passar det bra att servera lite rödvinssky till denna rätt.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen

Sidor