Torsk i primörpaket

Fisk är gott och enkel att tillaga i paket. Lägg det du tycker om i paketet, slut tätt och lägg det på grillen eller i ugnen. I paketet samlas alla smaker och när du öppnar det är doften gudomlig. Torsken kan bytas ut mot exempelvis lax.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g torskfilé

8 potatisar, kokta
6 mindre morötter
6 salladslökar
1 litet knippe dill
4 msk smör
salt och peppar

1 lime
bakplåtspapper, smörpapper eller aluminiumfolie

Om morötterna är små primörmorötter behöver de inte kokas innan; annars behöver de kokas, liksom potatisen. Skiva potatisen och dela morötterna på längden. Skär ner salladslöken i mindre bitar. Hacka 3/4 av dillen. Blanda alltsammans (utom dillen), salta och peppra och fördela på 4 dubbelvikta ark papper eller folie.

Dela torsken och lägg den på potatisblandningen. Fördela smöret och dillen på torsken. Vik ihop och knip ihop kanterna så att du får fyra fina paket. Stek i ugnen på 150° i cirka 10 minuter, eller lägg paketen på grillen. Öppna upp paketen och servera med en limeklyfta.

Vinförslag: 
16406 Rawson's Retreat Riesling 2013, South Eastern Australia 75:-
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman