Stekt gös med sparris, rom och dillsås

Stek gösen på hög värme på skinnsidan, vänd på fisken och stek den en kort stund på köttsidan. Grönsakerna kan, om man så önskar, bytas ut mot ärtor. Servera annars gärna med blancherad ramslök eller krydda anrättningen med lite krasse.


Portioner: 4
Du behöver: 

2 gösfiléer
600 g mandelpotatis
1 knippe grön sparris
2 salladslökar
ca 1 dl fiskrom,
löj- eller laxrom

Dillsås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl vitt vin
1 stort knippe dill
salt och peppar

Fjälla gösen och dela filéerna i mindre bitar. Skär snitt i skinnet. Sjud mandelpotatisarna. Blanchera sparrisen. Skär salladslöken fint.

Stek gösen på hög värme på skinnsidan, vänd på fisken och stek den en kort stund på köttsidan. Grönsakerna kan, om man så önskar, bytas ut mot ärtor. Servera annars gärna med blancherad ramslök eller krydda anrättningen med lite krasse.

Dillsås: Koka upp grädde, mjölk och vin. Sjud tills 3 dl återstår. Mixa ner all dill och smaka av med salt och peppar.

Servering: Dela potatisarna. Arrangera gös, potatis, sparris och salladslök på tallrik. Skumma upp såsen med en stavmixer och fördela över fisken tillsammans med rommen.

Vinförslag: 
5818 Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2008, Rheingau, Tyskland
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman