Spenatsoppa med pocherat ägg

En enkel soppa, som blir krämig och smakrik genom att grädden och kycklingbuljongen får koka ihop. Självklart kan man koka äggen på vanligt sätt, och sedan dela och servera som halvor i soppan.


Portioner: 4
Du behöver: 

8 dl kycklingbuljong
4 dl grädde
7–8 dl spenat, frusen
1 bananschalottenlök
rapsolja
salt och peppar
citronsaft
1–2 dl mjölk

pocherat ägg
4 ägg
ättiksprit

Koka ner grädde och kycklingbuljong tills cirka 6 dl återstår. Hacka löken och fräs den i rapsolja i en panna tills löken är glansig, men utan att den får färg. Tillsätt spenaten och löken till gräddkoket och koka upp. Mixa till slät soppa. Smaka upp med salt, peppar och lite citronsaft. Hit kan du förbereda. Vid servering, mixa upp soppan med mjölk för att få den skummig och till den konsistens du föredrar.

Pocherat ägg: Koka upp 2 liter vatten med 2 tsk ättikssprit. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp. Rör runt i vattnet med en slev tills det blir en virvel i vattnet; slå då försiktigt ner ett ägg i taget. Sänk värmen och sjud äggen i cirka 5 minuter. Fånga upp äggen och låt dem rinna av en kort stund på en kökshandduk.

Servering: Slå upp soppan i tallrikar och servera med de pocherade äggen.

Vinförslag: 
7359 Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée, South Eastern Australia 89:-
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman