Du behöver

5 äpplen i säsong
5 dl äppelmust - osötad
2.5 dl vitt vin - torrt halvtorrt eller sött

Frusen yoghurt

2 dl yoghurt - fet
0.5 msk strösocker
5 msk Honung

Servering

5 rosmarinblad - färska
1 nypa timjanblad - färska

Portioner
4

Tärna äpplena. Koka upp äppelmust och vin, tillsätt äppeltärningarna. Låt stå och dra på låg värme tills äpplet blivit genomskinligt mjukt. Smaka av sötman på soppan, söta om det behövs med lite honung. Kyl. Soppan ska serveras kall.

Frusen yoghurt: Vispa yoghurten med sockret. Frys in. Vispa runt några gånger under infrysningen. Om yoghurten är för mager blir det isigt och den fryser snabbt till en enda klump.

Servering: Värm honungen med örterna i. Lägg en klick frusen yoghurt i soppan, ringla över örthonungen, ät!

Fotograf