Soppa med vita bönor och tryffel

Det blir förstås bara ännu godare om du hyvlar tryffel över soppan. Kom ihåg att skölja bönorna ordentligt så att de inte tar med sig smak från burken.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar stora vita bönor, sköljda och avrunna
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksfond
2 dl vispgrädde
smör
salt och peppar
1 tsk tryffelolja
1/2 citron, saften 
1/2 dl persilja, hackad

Servering
surdegsbröd
vitmögelost

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en klick smör. Slå på bönorna och vätskan, sjud i 10 minuter. Mixa soppan slät och passera genom en sil. Slå tillbaka soppan i kastrullen; smaka av med citronsaft, tryffelolja samt hackad persilja. Salta och peppra.

Servering: Servera soppan med surdegsbröd och en god lagrad vitmögelost.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson