Rödbetssallad med stekt gös och äppel- och currycrème

Äppel- och currycrèmen är riktigt god med bra drag från curryn. Självklart går den utmärkt att använda till annat, som till ett smörrebröd eller fish’n’chips. Använd gärna också gulbetor och/eller polkabetor som alternativ till rödbetorna.


Portioner: 4
Du behöver: 

12 rödbetor
2 citroner
1 äpple, fintärnat
1 schalottenlök, finskuren
2 tsk curry
2 äggulor
1 msk citronjuice
2 dl matolja
100 g svamp; välj sort efter säsong
600 g gösfilé
dill

Koka betorna mjuka. Stek äpple, curry och schalottenlök i lite olja; låt svalna. Vispa ihop det stekta med äggulor och citronjuice; tillsätt matoljan i en tunn stråle. Stek gös och svamp i smör.

Servering: Lägg upp rödbetor och gös. Klicka ut äppel- och currycrèmen. Avsluta med att fördela svampen och dillen. Servera citronen i klyftor.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman