Du behöver

600 g rimmat oxhjärta
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rimmat sidfläsk i kuber
3 dl blötlagda vita bönar
300 g skalade smålökar
400 g ansade små champinjoner
400 g rotfrukter i skivor eller kuber
1 dl Mjölk
3 tsk majsmjöl
timjan
lagerblad
vitpepparkorn
3 msk kapris
1 knippe dill

Portioner
4

Putsa hjärtat fritt från inre senor och hinnor. Koka hjärtat i vatten med timjan, lagerblad, peppar, den gula löken och 2 vitlöksklyftor; koka stilla tills hjärtat känns mört, cirka 2 1/2 timmar. Koka de blötlagda bönorna mjuka i lätt saltat vatten tillsammans med kryddor, övrig vitlök och sidfläsket. Låt smålökarna och rotfrukterna koka med de sista 10 minuterna, tillsätt champinjonerna de sista 3–4 minuterna. Sila av kokspadet från hjärta och bönor. Reducera spadet, tillsätt mjölk blandad med majsmjöl; låt koka till en lätt simmig sås. Tillsätt kapris och dill, smaka av. Tillsätt bönor och grönsaker, skiva hjärtat, servera.

Fotograf