Ramen

Du behöver: 

Buljong
700 gram fläskben
1 kg kycklingben
200 gram sidfläsk
10 st salladslök
1 morot
2 gul ök
2 vitlök (solo)
50 gram ingefära
1 chili
100 gram vitkål
10 champinjoner
20 st torkad shiitake
2 ark kombualger
0,5 stjärnanis

Tillbehör
Plockat kycklingkött
Teriyakistekt sidfläsk
Böngroddar
Pakchoi
Pocherat ägg
Picklad shiitake
Vitkål

Låt 3 liter vatten sjuda, med kombualger i ca 40 minuter. Plocka ur dem & lägg i shiitake & låt dem ligga i ca 45 minuter. Spara svampen & pickla dem.

Rosta köttet i ugnen på 250 grader tills det får ordentligt med färg. Skär lök, morot, chili, ingefära, vitkål, salladslök & svamp i grova bitar.
Lägg allt i grytan & slå på vatten tills det täcker.

Låt sedan sjuda i ca 1 timme, plocka upp kycklingbenen & plocka av köttet. Lägg tillbaka benen. Låt sedan sjuda i minst 4-5 timmar, men gärna över natt.

Blanda en 1-2-3-lag. Värm den, & slå över grovt skuren shiitake. Låt stå å dra.

Stek fläsket hårt & pensla det med teriyakisås

Sjud 5 l vatten & lite ättika (ca 1 msk/l vatten) sjuda i en stor gryta. Knäck ett ägg i ett glas, vispa upp en virvel i vattnet & häll försiktigt i ägget. Låt ligga i 5 minuter & kyl sedan ner ägget.

Strimla vitkål fint.

Koka nudlar & kyl ner dem.

Bild för Petter Ljungberg

Mer från Petter Ljungberg


Bild för Petter Ljungberg