Quesadilla med svamp

En mexikansk-inspirerad rätt, som blir så god genom att samma olja används hela tiden.


Portioner: 4
Du behöver: 

8 ostronskivlingar eller annan mild svamp
1 tsk vitlök, finhackad
1/2 dl matolja
2 små ljusgröna paprikor
1 stor röd paprika
4 majstortillor
salt
1 msk färsk koriander, finhackad
ev. riven gul hårdost att strö över, t ex hushållsost

Skär svampen i halvstora bitar. Klyv, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar eller remsor. Fräs svampen tillsammans med vitlöken i lite av oljan tills det doftar gott och svampen är rätt mjuk. Salta. Ta upp och ställ undan så länge. Fyll på med olja i pannan och stek paprikorna på medelvärme tills de mjuknar och doftar gott. Fyll på med olja igen och stek tortilla-pannkakorna en i taget tills de får en fin gyllene färg. Servera varje pannkaka med svamp, paprika och koriander strödd ovanpå. Strö eventuellt över riven ost. Ät på en gång.

Bild för Jens Linder