En mexikansk-inspirerad rätt, som blir så god genom att samma olja används hela tiden.
Du behöver

8 ostronskivlingar eller annan mild svamp
1 tsk vitlök, finhackad
1/2 dl matolja
2 små ljusgröna paprikor
1 stor röd paprika
4 majstortillor
salt
1 msk färsk koriander, finhackad
ev. riven gul hårdost att strö över, t ex hushållsost

Portioner
4

Skär svampen i halvstora bitar. Klyv, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar eller remsor. Fräs svampen tillsammans med vitlöken i lite av oljan tills det doftar gott och svampen är rätt mjuk. Salta. Ta upp och ställ undan så länge. Fyll på med olja i pannan och stek paprikorna på medelvärme tills de mjuknar och doftar gott. Fyll på med olja igen och stek tortilla-pannkakorna en i taget tills de får en fin gyllene färg. Servera varje pannkaka med svamp, paprika och koriander strödd ovanpå. Strö eventuellt över riven ost. Ät på en gång.

Fotograf