Pilgrimsmusslor med harsyra, gurka och äpple

I denna rätt kommer syran från lite olika håll: från harsyran, ingefäran och äpplet, liksom från vinägretten, som passar bra till de milda pilgrimsmusslorna. Prova gärna att servera detta med havskräftor eller blåmusslor istället för pilgrimsmusslor.


Portioner: 4
Du behöver: 

12 pilgrimsmusslor
4 msk olivolja

Harsyredressing
2 msk harsyra, röd eller grön
1 äpple
1 1/2 msk ingefära, finriven
salt och peppar

2 skivor rågbröd
4 rädisor
12 gurklängder

Dekoration
harsyra, grön eller röd

Harsyredressing: Skär äpplet i små tärningar. Finhacka harsyran. Riv ingefäran och blanda med olivoljan; smaka upp med salt och peppar.

Skär rågbrödet i stavar, ringla över lite olivolja och rosta stavarna i 200° varm ugn i 7–10 minuter; dela dem sedan i mindre bitar. Skär rädisorna och gurkan tunt på en mandolin, eller använd en osthyvel eller potatisskalare istället. Stek musslorna i grillpanna eller vanlig panna; salta och peppra. Lägg musslorna direkt på tallrik. Rulla ihop gurkorna och fördela tillsammans med rädisorna och rågbrödet. Fördela harsyredressingen och avsluta med lite salt, peppar och harsyra.

Vinförslag: 
Vinförslag: 6430 Gardo & Morris Riesling 2011, Cantebury, Nya Zeeland 99:-
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman