Du behöver

8 dl ljus grönsaksbuljong
4 dl persilja - hackad
80 g Smör

Morotspudding

600 g morötter
2 vitlöksklyftor
40 g ingefära - färsk och ansad
0.5 citron - rivet skal
rapsolja
250 g persiljerot eller palsternacka
2 dl Mjölk
4 Äggulor
salt och peppar

Portioner
4

morotspudding: Skär palsternackan eller persiljeroten i småbitar, koka dem mjuka i mjölken. Mixa till en puré och blanda med äggulorna. Smaka av med salt och peppar från kvarnen. Skär moroten i centimeterstora kuber. Finhacka vitlöken och ingefäran. Svetta morot och lök i lite olja och en gnutta salt i en kastrull med lock på svag till medelgod värme, tills moroten mjuknat. När moroten är mjuk blandas allt med palsternacks-/persiljerotspurén samt det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Slå i en smord form, baka av i ugn på cirka 200° tills puddingen satt sig.

Mixa den ljusa grönsaksbuljongen med smöret och persiljan, smaka av med salt. Detta görs så nära serveringstillfället som möjligt för att behålla persiljan fräsch i smaken och en frisk grön ton på soppan.

Servering: Skeda upp morotspuddingen och lägg den i persiljesoppan.

Fotograf