Du behöver

400 g rostbiff, skuren i skivor eller strimlad
4 dl svart råris
1 röd paprika, strimlad
3 dl vita bönor
blandad sallat

Chipotlecrème
30 g chipotlepasta (finns i texmex-hyllan i din matbutik)
1 burk vita bönor (ca 400 g)
1 litet knippe koriander
1 lime, saften
1 stor röd paprika
1 dl rapsolja
salt

Servering
tortillachips
1 lime, i klyftor

Portioner
4
Skölj sallaten och låt den torka, eller kör den i salladsslunga; lägg på ett fat. Toppa med rostbiff, råris, paprika och bönor.

Chipotlecrème: Skär paprikan i mindre bitar. Mixa alla ingredienser till en slät crème; smaka upp med salt. Bestäm själv hur het eller rökig du vill ha crèmen genom att tillsätta mer eller mindre chipotlepasta.

Servering: Klicka chipotlecrèmen över salladen. Skär limen i klyftor och lägg på fatet. Avsluta med att krossa tortillachips över.
Fotograf