Mannagrynsgröt, morot, svamp och betor

Riktigt små betor är otroligt söta, och vackra. och denna rätt blir till en fantastiskt härlig och vacker rätt att både äta och titta på med alla sina fina former, smaker och färger.


Portioner: 4
Du behöver: 

20 g trattkantareller, torkade
1 dl mannagryn
2 dl grädde
4 dl mjölk
4 små rödbetor
4 små gulbetor
1 broccolistånd
8 små goda morötter
100 g smör
rödkål, finstrimlad
salt

Mixa den torkade svampen till ett pulver. Blanda svamppulvret med mannagrynen i en kastrull och slå på kall grädde, låt stå i cirka 1 timme. Skala och ansa alla grönsaker. Koka mannagrynen på svag värme och rör mycket under tiden, späd med mjölk tills gröten är klar; smaka av med smör och salt. Koka upp rikligt med saltat vatten.

Lägg i grönsakerna (utom rödbetorna) och koka dem, de ska ha en rejäl kärna kvar. Koka rödbetorna för sig. Smält och bryn smöret tills det är gyllene. Lägg upp gröten på tallrik och arrangera med de kokta rotfrukterna och broccolin. Servera med lite fint strimlad rödkål och brynt smör, eller olivolja om ni hellre vill ha det.

Bild för Martin Sjöstrand

Mer från Martin Sjöstrand


Bild för Martin Sjöstrand
Bild för Martin Sjöstrand
Bild för Martin Sjöstrand