Ljumma rödbetor med chèvre och honungsdressing

Här bjuder vi på sensommarprimören rödbetan som vi lätt ljummar och serverar tillsammans med härlig chévre och honungsdressing.


Portioner: 8
Tid: 20 min
Du behöver: 

24 små rödbetor
300 g chèvre
blandad sallad

Honungsdressing
2 delar rapsolja
1 del olivolja
1 del vitvinsvinäger
1 tsk senap
1 msk honung
salt och vitpeppar

Koka rödbetorna i saltat vatten. När de är färdigkokta, häll av vattnet och dra av skinnet från dem. Lägg upp salladen på tallrikar, halvera rödbetorna och lägg dem på salladen. Skiva getosten och smula den över salladen. Ringla över dressingen och servera.

Honungsdressing: Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och vitpeppar. Dressingen kan med fördel förberedas dagen före serveringen.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen