Kotlett med rubbing och champinjoner i vinsky


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

4 kotletter

Rubbing:
3 msk gult senapsfrö
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk mald spiskummin
salt och malen svartpeppar

2 msk smör
200 g färska champinjoner
2 msk finhackad gul lök
3 dl kalvbuljong
1 dl vitt vin
några kvistar timjan

 

Blanda ihop ingredienserna till rubbingen i e nmortel så att senapsfröna krossas ordentligt. Gnid in kotletterna med rubbingen och krydda med salt och peppar.
Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på bägge sidor.
 Skiva svampen och lägg i pannan runt kotletterna tillsammans med löken och låt fräsa med i någon minut. Häll på buljong och vitt vin och lägg i några timjankvistar. Låt småputtra i ca 10 minuter. 
Servera med ugnsrostade potatisklyftor och en fräsch sallad.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back

Böcker av David Back


Tror du att du inte kan laga mat? Då har du fel! Med hjälp av den här kokboken kommer du garanterat att lyckas. Den innehåller femtio härliga rätter som gör både dig och din omgivning lyckliga.