Kokt torsk med hackat ägg och pepparrot

En fräsch sommarklassiker som kan avnjutas både till vardag och till sommarfesten.

Pepparrot är inte bara en förträfflig smaksättare, utan lär även vara vägen till rikedom. Det sägs nämligen att man alltid ska ha en bit pepparrot i portmonnän, för då kommer man aldrig att sakna pengar.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g torskrygg
1/2 msk salt
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
4 kokta ägg
200 g färsk pepparrot
150 g smält smör

Använd en vid kastrull och koka upp vatten så att det kommer att täcka torsken. Krydda vattnet med salt, lagerblad och vitpepparkorn. Under tiden som vattnet kokar upp, skär torsken i 4 portionsbitar. Lägg i torsken när vattnet har kokat upp och sänk sedan värmen så att vattnet bara sjuder. Sjud cirka 10 minuter; fisken tar olika lång tid att laga beroende på tjocklek.

Koka äggen, hacka dem och lägg i en hög på tallriken. Skala och riv pepparroten. Skira smöret. Lägg upp torsken på tallriken och lägg pepparroten ovanpå, häll sedan över det smälta smöret.

Servera med nykokt potatis.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen