Salladen som är smakrik och härligt grön är smaksatt med osten Blå-Ädel från Skärvångens bymejeri. Det finns en uppsjö av goda ostar i riket så välj din favorit med mycket smak. Det blir lika gott med en getost som med en långlagrad Svecia.

Jag har alltid en helt grön sallad på bufféer; det ger lugn och harmoni. Annars gillar jag mycket färg i min mat så det är skönt att lugna ner allt med denna sallad.
Du behöver

200 g grönkål
2 msk kallpressad olivolja
1 nypa havssalt
1/2 dl edamamebönor
2 avokador
4–5 brysselkålsknoppar
50 g babyspenat
1 dl ärtskott
1/2 dl pumpafrön, rostade
100 g Blå-Ädel från Skärvångens bymejeri (blå- och grönmögelost gjord på komjölk)
1/2 dl granatäppelkärnor

Senapsdressing
1 msk grovkornig dijonsenap
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1/2 dl solrosolja
svartpeppar från kvarn

Portioner
4-6
Skölj och repa grönkålen från stjälken; lägg i en skål. Häll på olivolja och salt och ”krama” kålen en liten stund med händerna. Tillsätt edamamebönor och stora bitar av avokado. Skär bort roten från brysselkålen och bryt loss bladen. Vänd ner brysselkål, spenat och ärtskott och lägg salladen i en vacker skål.

Senapsdressing: Rör ihop senap och honung. Vispa ner solrosoljan. Smaka upp med svartpeppar.

Servering: Toppa salladen med rostade pumpafrön, bitar av den goda osten och granatäpple. Ringla sist över dressingen och avsluta gärna med lite extra havssalt och svartpeppar.
Fotograf