Ingefärsstekt hummer med blomkål och hasselnötter


Portioner: 4
Du behöver: 

Råstekt hummer
Hummerstjärtar av 2 råa humrar
smör
2 vitlöksklyftor, krossade
5 kvistar timjan
salt och svartpeppar
2 msk färsk riven ingefära

Blomkålspuré
1 blomkålshuvud, nerskuren
1 msk smör
3 msk crème fraiche
salt och svartpeppar
2 msk rostade, skalade och hackade hasselnötter

Picklad blomkål och äpple
1/4 blomkålshuvud, i små buketter
2 tsk olivolja
2 tsk champagnevinäger
2 tsk strösocker
1 grönt äpple
1 msk hackad vattenkrasse

Brynt smör med rostade hasselnötter och soja
150 g smör
5 kvistar timjan
3 msk japansk soja
1 tsk champagnevinäger
salt och svartpeppar
1/2 dl rostade, skalade och hackade hasselnötter

Råstekt hummer penslad med ingefära, blomkålspuré, picklad blomkål och äpple. Brynt smör med rostade hasselnötter och soja.

Råstekt hummer
Bryt av stjärten på humrarna och trä ett grillspett i varje hummerstjärt så de håller sig raka under kokningen. Koka i lättsaltat vatten 20 sekunder, kyl i isvatten. Skala hummerstjärtarna och stek i smör, vitlök, timjan salt och peppar. Rulla i riven ingefära och dela på längden vid servering.

Blomkålspuré
Stek blomkålen i smör tills den är gyllene. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Toppa purén med hasselnötterna vid servering.

Picklad blomkål och äpple
Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten ca 20 sekunder. Ta upp och krydda med olja, vinäger och socker. Vänd i grovt tärnat skalat äpple och krasse.

Brynt smör med rostade hasselnötter och soja
Bryn smöret med timjan. Ta upp och repa timjansbladen, vänd ner bladen tillbaka i smöret och smaksätt med soja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner hasselnötterna vid servering och slå smöret över hummerstjärtarna.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen