Hummer med löjrom och karljohanssvamp

Ingen nyårsmiddag utan hummer, och här serveras den dessutom med löjrom. Det går inte åt några stora mängder hummer, så ta gärna lite av det som kanske ändå ska serveras till middagen.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 kokt hummerstjärt, skivad
20 g löjrom

Hummergelé
1 dl god hummerfond
1 blad gelatin, blötlagt

Svampkräm
50 g karljohanssvamp
smör
1 liten schalottenlök, finhackad
2 dl grädde
2 blad gelatin, blötlagda

smörstekta brödskivor

Hummergelé: Koka upp hummerfonden och smaka av. Tillsätt gelatinet och häll upp i en form för att stelna i cirka 2 timmar. Hacka gelén fint.

Svampkräm: Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt grädde och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av och sila. Tillsätt gelatinet och häll upp krämen i en form. Ställ kallt i cirka 2 timmar.

Skär eller stansa ut svampkrämen och lägg krämen på brödet. Toppa med hummer och löjrom samt den hackade hummergelén.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen