1 st litet blomkålshuvud
1 knippe vaxbönor
1 knippe haricots verts
2 st skidor bondbönor
1 st rödlök
1 st liten broccolibukett
rapsolja
Salt
Smörad persilje- och kaprisbuljong
1 st schalottenlök - finhackad
2 dl vitt vin
1 msk kapris - samt lite spad
70 g Smör
persilja
salt och vitpeppar
Skär blomkålen i grova skivor. Skär bort stjälkarna från vaxbönor och haricots verts. Ta bort skalet från varje bondböna och lägg tillbaka de skalade bönorna i en skida. Skär rödlöken och broccolin grovt. Ringla över rapsolja och salta grönsakerna. Låt marinera i 30 minuter. Lägg grönsakerna på grillen och låt grilla i cirka 10 minuter.
Smörad persilje- och kaprisbuljong: Koka upp schalottenlöken och vinet, koka tills 1 dl återstår. Finhacka kaprisen, tillsätt den och lite spad till vinet. Klicka ner smöret under omrörning. Avsluta med att vända ner rikligt med persilja, smaka av med salt och peppar.
Slå persilje- och kaprisbuljongen över grönsakerna före servering. Servera förslagsvis till kyckling.