Vill man ha något sött till kaffet är detta en helt underbar liten skapelse, söt och med massor av hasselnötter. Nötcrèmen kan självklart användas till andra saker också: i tårtor, som kakfyllningar eller topping på muffins – eller bara ätas rakt av!
Du behöver

200 g hasselnötter, malda
1 dl rårörsocker
80 g ljus sirap
2 äggvitor
1/2 msk bakpulver

Nöt- och chokladcrème
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
100 g mörk choklad

Portioner
16 dubbelkakor
Blanda alla ingredienser till kakorna. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tryck till dem något och försök se till att de blir ungefär lika stora. Grädda på 200° i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Nöt- och chokladcrème: Vispa ihop smör, florsocker och äggula. Smält chokladen. Mixa nötterna fint. Blanda ihop alla ingredienser till en crème.

Lägg ihop kakorna med nöt- och chokladcrèmen mellan.
Fotograf