Halstrad havskräfta och brynt kål med sabayon på brynt smör och soja

Brynt smör med soja är verkligen min grej. Soja är en favoritingrediens liksom ingefära, som kommer in lite även här. Det är gott till det mesta – skaldjur, fet mat, soppor, desserter.


Portioner: 4
Du behöver: 

8 havskräftstjärtar, skalade
1 huvud blomkål, med stocken kvar
1 dl svartkålsskott

Sabayon på brynt smör

150 g brynt smör
1 ägg
2 äggvitor
2 msk soja, Kikkoman
salt

Servering

4 msk ingefära, finskuren
1 dl rödkålsskott
1 dl grönkålsskott
smör till stekning

Hyvla lite av blomkålen i cirka 12 tunna skivor. Kula med hjälp av kuljärn (10 mm) ut 20 bollar av blomkålsstocken; dela resten av blomkålen i grova klyftor. Blanchera blomkålsbollarna lätt i saltat vatten. Stek blomkålsklyftorna i smör till gyllene färg. Stek även svartkålsskotten lätt mot slutet av stekningen.

sabayon på brynt smör: Blanda det brynta smöret med ägg, äggvita och soja. Smaka av med salt.

Stek havskräftorna gyllene i smör.

servering: Lägg upp havskräftor och den stekta kålen. Fördela den hyvlade blomkålen och blomkålskulorna. Fördela den finskurna ingefäran. Klicka ut sabayonen samt grönkåls- och rödkålsskott. Ringla gärna över lite av skyn från stekningen av havskräftorna.

Bild för Tommy Myllymäki

Mer från Tommy Myllymäki


Bild för Tommy Myllymäki
Bild för Tommy Myllymäki