Hallonglass på choklad- och valnötsbotten

Vid Hornborgasjön mellan Skövde och Falköping – inte långt ifrån Journal Chocolats redaktion – ligger Löfwings Ateljé och Krog. Göran Löfwings konstverk med vackra naturmotiv och Linda Löfwings kokkonst lockar många besökare från när och fjärran. Här bjuder Linda Löfwing på ett läckert dessertrecept.


Portioner: 8–10
Du behöver: 

Botten
100 g valnötter
100 g mörk choklad (till exempel Valrhona Guanaja 70 %)
3 äggvitor
1 dl strösocker

Hallonglass
200 g hallon eller
150 g hallonpuré
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella

Grovhacka valnötterna och chokladen. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda i sockret, chokladen och valnötterna. Häll i en smord springform. Grädda i 165 grader cirka 30 minuter.

Mixa och passera hallonen, vispa ägggulorna och sockret till fluffig smet. Vispa grädden och blanda med hallonpurén, äggsmeten och kesellan.

Bred ut blandningen jämt över den kalla botten och frys in i ett par timmar.

Tina en halvtimma och servera med färska hallon och päronsirap: Blanda sirap med päronlikören Xanté (Nr 679, pris 228 kr på Systemet) och kanel.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Journal Chocolat

Mer från Journal Chocolat


Bild för Journal Chocolat
Bild för Journal Chocolat
Bild för Journal Chocolat