Gubbröra på makrill

Gubbröra hör verkligen svensk sommar till. Här är sillen utbytt mot makrill och blir en perfekt lätt sommarlunch.


Portioner: 4
Du behöver: 

120 g rökt makrill
4 ägg, hårdkokta
8 potatisar, kokta och kalla
1 dl crème fraiche
1/2 dl gräslök, hackad
citronsaft
salt och peppar

Servering
4 skivor grovt bröd
makrill (några hela fina bitar)
gräslök, finhackad

Skala äggen och hacka dem grovt. Lägg ägghacket i en bunke. Hacka ner potatisen i tärningsstora bitar och lägg i bunken med äggen. Riv ner den rökta makrillen. Blanda ner crème fraichen. Vänd ner den hackade gräslöken och smaka av med salt och peppar samt några droppar citronsaft.

Servering: Servera röran på ett grovt gott bröd, till exempel kavring eller danskt rågbröd. Toppa med några bitar hel makrill samt lite finhackad gräslök.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson