Du behöver

Citronmajonäs

1 st äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl matolja
0.5 st citron saft och rivet skal
salt och vitpeppar

Marinerad potatis

8 st färskpotatisar
0.5 st rödlök finhackad
2 msk gräslök fint skuren
1 msk dill plockad
1 tsk citronsaft
2 tsk kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

Ägg x 2

2 st ägg kokta och hackade
4 st ägg bakade till 64?
50 g osaltat smör

Portioner
4

Citronmajonnäs: Vispa äggula med dijonsenap och citronsaft. Droppa försiktigt ner olja under kraftig vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka upp med citronskal, salt och peppar. Häll upp i spritspåse.

Marinerad potatis: Tvätta potatisarna och dela dem i 1/2 cm tjocka skivor. Koka skivorna mjuka i saltat vatten, häll av vattnet och kyl ner potatisen. Marinera potatisen med rödlök, gräslök och dill. Smaka upp med salt, peppar, citron och olja.

64°-ägg: Baka de hela äggen i 64? varm ånga i ugnen i 50 minuter. Kyl ner i kallt vatten.

Brynt smör: Bryn smöret i en tjockbottnad gryta tills det är riktigt mörkt. Vispa i botten emellanåt. Låt svalna något.

Servering: Spritsa lite citronmajonnäs i botten på 4 djupa tallrikar eller skålar. Fördela de kokta hackade äggen ovanpå tillsammans med ansjovisen. Lägg den marinerade potatisen i en ring över äggen och arrangera matjessillen på toppen. Knäck upp 64°-äggen och placera dem i mitten på tallriken. Garnera med fina dillkvistar och hackad rödlök samt spritsa lite mer citronmajonnäs på toppen. Häll upp det brynta smöret i kanna och servera ur den vid bordet.

Fotograf