Du behöver

650 g grönkål
1 l kall fläskbuljong kokt med en bit varmrökt fläsksvål i
350 g grönkål
2 msk rostad mandelolja
havssalt

Mandelcrème
250 g mandlar blötlagda över natten
mandelmjölk (gjord på blötlagda mandlar mixade med vatten och sedan silade)
kallpressad mandelolja att ringla i soppan

Portioner
4
  1. Skölj och centrifugera grönkålen torr. Plocka kålen i mindre bitar, spara en del till det som ska torkas och mixa resten helt slätt med fläskbuljongen. Smaka eventuellt av soppan med några korn salt.
  2. Torkad grönkål: Blanda kålbladen med mandelolja och några korn salt. Lägg detta på en plåt och torka i ugnen på 70° med fullt utsug av fukt, eller öppna ugnsluckan då och då.
  3. Mandelcrème: Tryck av skalet från mandlarna. Spara några hela att lägga i soppan. Mixa resten släta med mandelmjölken.
  4. Servering: Servera soppan med mandelcrème, hela mandlar och mandelolja samt de torkade bladen.
Fotograf