Strimlat kokt kött från grisfot är praktiskt att spara i tättförsluten burk i kylskåp.
Du behöver

2 dl grisfotskött (se nedan)
en handfull färska, pillade bondbönor
samma mängd färska, pillade ärtor,
12 sparris, skalad och skuren i två-centimeters bitar
en liten hög med färska myntablad
Salt & peppar
Citron

1 stor sats grisfotskött
10 grisfötter
2 lökar
2 morötter
2 purjolökar, det vita
4 stavar blekselleri
1 vitlök skuren på hälften
4 timjankvistar
10 vitpepparkorn
riktig kycklingfond
en halva flaska Madeira

Portioner
4
Bönor & ärtor
Koka upp vattnen i kastrull, blanchera bondbönorna ti cirka två minuter. Lyft ur med en hålslev och lägg is isvatten, skala sedan bort det ljusgröna skalet.. Koka upp nytt vatten, salta denna gång. Lägg i ärtorna, koka tills genomkokta, cirka 3-4 minuter, lyft av och låt svalna i vattnet.

Grisfotskött
Raka grisfötterna noggrant. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka i fem minuter. Sila sedan av. Täck med kycklingfond och lägg i grönsakerna, de som behöver skalas, skalade och de som behöver trimmas och tvättas, trimmade och tvättade, madeira, lagerblad & pepparkorn.

Sjud långsamt utan lock i c:a tre timmar tills köttet och skinnet lossnar från fötterna. Sila bort grönsakerna men behåll både fötterna och kokvätskan. När fötterna svalnat en aning så pilla försiktig bort skinn, fett och kött från fötterna. Riv i bitar och lägg i en steriliserad glasburk och slå över spadet. Låt svalna och kyl sedan. Klart att använda.

Servering
Värm grisfotsköttet försiktigt med en aning av ärtvattnet.
Tillsätt sparrisen och låt sjuda tills den mjuknat, tillsätt ärtor & bönor, värm snabbt och  hacka myntan och tillsätt. Smaka eventuellt av med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med en god bit bröd.
Fotograf