Du behöver

600 g kalkonbröst skuret i cm-tjocka skivor
250 g blekselleri
250 g salladslök
250 g morot
300 g körsbärspotatis

Grönsaksvinägrett

1 msk dragon - finskuren
1 msk schallotenlök - finhackad
3 cl god vitvinsvinäger
6 cl god olja samt lite att svetta grönsakerna i
salt och vitpeppar från kvarnen

Portioner
4

Grönsaksvinägrett: Blanda en vinägrett på 1/3 vinäger och 2/3 olja, färsk dragon, schalottenlök, salt och peppar.

Ansa grönsakerna, skölj dem och skär i lämpliga bitar; moroten kan exempelvis hyvlas tunt. Koka potatisen. Cirka 10 minuter före servering svettas grönsakerna i lite olja under lock så att de mjuknar något, tillsätt den varma nykokta potatisen delad i bitar, häll på vinägretten och skaka runt grönsakerna. Mängden vinägrett ska inte vara mer än att oljan absorberas i det gröna. Kalkonskivorna grillas 2–3 minuter på var sida så att köttet precis går färdigt. Salta och peppra. Servera.

Fotograf