
Rotsakspytten är ett bra sätt att ta tillvara rotfruktsslattar som blivit över. Var inte rädd för att byta ut eller lägga till. Potatis är dock alltid bra att ha med, eftersom den hjälper till att reda grädden.
Du behöver
700 g torskfilé
smör
salt och peppar
Gräddstuvad rotsakspytt
8 potatisar
2 morötter
1 liten kålrot
2 palsternackor
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 dl vatten
smör
salt och peppar
Servering
inlagda rödbetor
dill
Portioner
4
Gräddstuvad rotsakspytt: Skala och tärna alla rotfrukter i lika stora bitar. Skala och hacka vitlöken fint. Hetta upp smör i en panna och stek rotfrukterna på medelvärme tills de fått fin färg. Tillsätt då vitlöken och låt den fräsa med någon minut utan att få färg. Slå på vatten och grädde och koka grönsakerna mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Stek torskfilén i smör. Salta och peppra på båda sidor.
Servering: Servera pytten ihop med torsken samt inlagda betor och dill.
Stek torskfilén i smör. Salta och peppra på båda sidor.
Servering: Servera pytten ihop med torsken samt inlagda betor och dill.
Fotograf