Gnocchi med skogslök, stekt fläsk och spritärtor

Med inspiration från de öländska kroppkakorna kombineras här skogslök med potatis och fläsk.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g potatis, av mjölig sort
ca 3 dl vetemjöl
salt
2 ägg
1 msk olivolja
1 dl skogslök, fint skuren

Servering

3 skogslökar
2 msk vitvinsvinäger
salt
500 g rimmat fläsk
prästost

Koka potatisen och pressa sedan genom potatispress eller sil. Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, salt, ägg, olivolja och skogslök; vänd runt och blanda. Tillsätt resten av mjölet om det behövs. Mjöla en skärbräda eller bänk. Dela potatisdegen i mindre bitar och rulla ut tills de är cirka 2 cm i diameter. Skär i 2 cm-bitar; mjöla så att de inte kladdar ihop. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.

Servering: Skär skogslöken tunt och blanda med vitvinsvinägern; salta. Detta kan du göra en stund innan det ska serveras. Skär fläsket i skivor och stek det. Lägg upp gnocchi och fläsk på tallrik. Avsluta med skogslöken och hyvlad prästost.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman