Du behöver

Frittata
6 ägg
3 msk persilja, hackad
2 krm salt
3 msk vatten

Saffransgrönsaker
1 fänkålshuvud
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
1 msk olja
1/2 pkt saffran
1 dl crème fraiche
1/2 dl oregano, finhackad
salt och svartpeppar

Portioner
8

Frittata: Vispa ihop ägg, salt och vatten och häll det i en panna. Grädda äggblandningen på medelvärme, lyft eller stick i den så att lös smet kan rinna ner och stelna.

Saffransgrönsaker: Skär fänkål och rödlök i tunna klyftor, skiva vitlöken. Värm olja och börja med att fräsa vitlöken och saffranen. Tillsätt fänkål och rödlök. Värm tills de blir mjuka, slå över crème fraichen och koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg över frittatan på tallrik och slå över grönsakerna och strö över oreganon.

Fotograf