Fläskkotlett med gurk- och fänkålssallad och asiatisk sås


Portioner: 4
Tid: 35 min
Du behöver: 

4 kotletter
salt och peppar
1/2 gurka
1/2 fänkålshuvud
1/2 knippa persilja
3 msk kapris plus stora kapris till garnering
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt

Sås:
1 dl Hoisinsås
1/2 dl japansk soja
2 msk balsamvinäger

Krydda kotletterna med salt och peppar. 
Skär gurkan i bitar och skiva fänkålen tunt. Lägg i en bunke tillsammans med grovhackad persilja, kapris, olivolja och strö salt över. Låt marinera i ca 20 minuter och rör om då och då.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.


Grilla kotletterna ca 3 minuter på var sida. Servera med fänkålssalladen och såsen och garnera med stor kapris.
Servera med hårt rostade skivor av surdegsbröd.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back

Böcker av David Back


Tror du att du inte kan laga mat? Då har du fel! Med hjälp av den här kokboken kommer du garanterat att lyckas. Den innehåller femtio härliga rätter som gör både dig och din omgivning lyckliga.