Färsk stenbitsrom med muskotkryddad lök och smörstekt brioche


Portioner: 10
Du behöver: 

1 kg färskt stenbitsrom
27 g Salt
1 msk ansjovisspad

muskotkryddad lök

3 st rödlökar
2 msk ättiksprit - 12 %
4 msk Socker
8 msk Vatten
1 st muskotblomma

servering

smetana
brioche
Smör

Plocka stenbitsrommen fri från sina hinnor. Rimma den över natten med salt och ansjovisspad.

Muskotkryddad lök: Koka upp ättika, socker och vatten med muskotblomman. Låt svalna. Skiva lökarna tunt och lägg dem i 1-2-3-lagen. Låt löken dra i lagen i cirka 12 timmar.

Servering: Skär briochen i skivor och smörstek den. Lägg upp den muskotkryddade löken och stenbitsrommen. Toppa med smetana.

Bild för Leif Mannerström