Farmors Rabarberkakor

De klassiska syltkakorna fylls med rabarbersylt med smak av vanilj.


Portioner: 4
Du behöver: 

200 g smör, rumstempererat
1 nypa salt
3/4 dl socker
1 äggula
4 1/2 - 5 dl vetemjöl

Rabarbersylt

500 g rabarber
350 g socker (3 1/2 dl)
1 citron, saften
1 vaniljstång

Rabarbersylt: Skala och skär ner rabarbern i grova bitar. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång tillsammans med rabarber, socker och citronsaft i en påse eller skål över natten i rumstemperatur. Nästa dag, koka upp och skumma till 105°. Fyll upp i tättslutande burkar.

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen. Låt vila i kyl i 1 timme. Dela sedan degen i 30 bitar och rulla till runda klot. Lägg bitarna på bakplåtspapper och tryck ut hål i kakorna. Fyll dem med rabarbersylt. Grädda på 175° i cirka 10 minuter.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman