Eton mess

En klassisk engelsk dessert, som går utmärkt att göra på hallon.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 l färska, mogna jordgubbar; rensade
3 dl vispgrädde

Maräng
100 g äggvita
200 g socker

Maräng: Sätt ugnen på 130°. Vispa äggvitan med elvisp i en ren och torr bunke tills den börja skumma så smått. Tillsätt sockret lite i taget medan du vispar på högsta fart tills marängen är riktigt styv. Skeda upp marängen på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 110°. Baka i 1 timme. Låt svalna.

Vispa grädden lätt. Skiva jordgubbarna. Krossa marängerna lite med händerna och vänd ner dem i grädden, vänd försiktigt ner nästan alla jordgubbarna. Lägg i skålar och toppa med resten av bären. Servera.

Bild för Olle Tagesson Cellton

Mer från Olle Tagesson Cellton


Bild för Olle Tagesson Cellton
Bild för Olle Tagesson Cellton
Bild för Olle Tagesson Cellton