Du behöver

1 kg fasolarimusslor
1 citron, saften och skalet
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
1 dl kruspersilja, bladpersilja och timjan; grovt hackade
4 tjocka skivor ljust bröd
salt och vitpeppar

Portioner
4
Skär bort kanterna på brödet och bryt ner det i grova bitar. Stek dem i lite av olivoljan, tills de är gyllenbruna, salta och peppra och lägg dem på hushållspapper. Finhacka schalottenlök och vitlök. Riv skalet av citronen och pressa saften ur den. Hetta upp lite olivolja i en panna och fräs löken mjuk på medelhög värme. Tillsätt musslorna, vitt vin och citronsaft. Ånga under lock tills musslorna öppnar sig, lyft locket och reducera vätskan till 1/4. Tillsätt örterna, salta och peppra.

Anrätta musslorna rykande varma med musselspadet och krutonger.
Fotograf