Här har Frida och Patrik plockat in det japanska med miso i chokladkrämen samt körsbären både i kompotten och i sorbeten. Det fina lila saltet på tallriken är shisosalt och det hittar du i asiatiska butiker.
Du behöver

Brownie
2 dl socker
4 ägg
100 g smör
100 g choklad
1 dl vetemjöl

Chokladkräm med misopasta
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
5 äggulor
1/2 dl socker
350 g mjölkchoklad
2 gelatinblad
3 msk misopasta

Körsbärskompott
2 dl körsbär
1 dl punsch
1/2 dl socker
1/2 vaniljstång
1/2 dl citronsaft

Körsbärssorbet
200 g körsbärspuré/juice
100 g sockerlag (lika delar vatten och socker)
50 g citronjuice
30 g vatten

Servering
kaksmulor av exempelvis drömmar
shisosalt
örter

Portioner
4-6
Brownie: Vispa ägg och socker. Smält smöret med chokladen; tillsätt detta i den uppvispade äggsmeten. Tillsätt sist vetemjölet. Häll i valfri form och baka i ugnen på 180° i cirka 10 minuter.

Chokladkräm med misopasta: Koka upp grädde och mjölk. Vispa ihop socker och äggulor; tillsätt detta i den kokande gräddmjölken och värm till 81°. Slå sedan detta över mjölkchokladen och rör slätt. Tillsätt gelatinbladen. Rör ner misopastan. Lägg gärna krämen i en spritspåse. Låt krämen stelna i kylen.

Körsbärskompott: Dela och kärna ur körsbären. Rör ihop övriga ingredienser tills sockret löst sig. Vänd ner körsbären. Låt kompotten dra i kyl, gärna över natten eller i några dagar.

Körsbärssorbet: Blanda alla ingredienser och kör i glassmaskin.

Servering: Bryt sönder brownien i mindre bitar och varva den med chokladkrämen och körsbären i en rund ring på tallriken. Lägg kaksmulor i mitten av ringen och lägg en kula körsbärssorbet på smulorna och avsluta med att dekorera med örter och shisosalt.
Fotograf