Chilibakad färsk korv

Det här ett härligt sätt att hantera färsk salsiccia på, när man inte kan eller vill lägga dem på grillen utomhus. Stekskyn i formen blir verkligen något alldeles extra!


Portioner: 4
Du behöver: 

4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1⁄2 citron
1 msk rapsolja
2 msk ljus eller mörk sirap
2 msk sambal oelek
ca 500 g rå salsiccia
3 stora kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
2 stora kvistar (ca 300 g) körsbärstomater svartpeppar

Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnsfast form.
Krossa vitlöksklyftorna grovt med bredsidan av bladet på en kökskniv. Skiva chilin i tjocka bitar. Skär citronen i 4 klyftor. Blanda olja, sirap och sambal oelek i en liten skål.

Lägg korven, vitlöken, chilin och timjankvistarna i formen. Häll över sambalsåsen och vänd runt allt i den. Pressa citronklyftorna över det hela och lägg sedan klyftorna i formen.
Stek i ugnen i 35 minuter. Lägg i tomatkvistarna och stek ytterligare 5 minuter.
Servera med sallad och klyftpotatis eller ris.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back

Tror du att du inte kan laga mat? Då har du fel! Med hjälp av den här kokboken kommer du garanterat att lyckas. Den innehåller femtio härliga rätter som gör både dig och din omgivning lyckliga.