Brynt vit sparris med äggcrème

Sparris passar mycket bra ihop med smör och ägg. Hollandaise är ett klassiskt tillbehör, men här har vi istället gjort en äggcrème. Den är lättare att göra – och kanske till och med lite godare.


Portioner: 4
Du behöver: 

ca 1 knippe vit sparris
2 l vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk citronsaft

Äggsås
4 äggulor
50 g brynt smör
1 1/2 dl crème fraiche
havssalt

Servering
mandel
dragon
ärtskott
salt och peppar

Skala och koka sparrisen i vatten med salt, socker och lite citronsaft. Känn efter med sticka när sparrisen är färdig.

Äggsås: Rör sakta ihop alla ingredienser över stilla värme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt.

Servering: Rosta mandel i en torr panna. Grovhacka mandeln. Lägg upp sparrisen och ringla över äggsåsen. Strö över mandel, finskuren dragon och ärtskott. Avsluta med lite salt och peppar.

Vinförslag: 5602 Saint-Véran Réserve Joseph Deshaires 2013, Mâconnais, Bourgogne, Frankrike 139:–

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman