Brynt kotlett med ljummen potatissallad

Kotlett är gott om den tillagas varsamt. Bryn kotletten på hög temperatur och stek den färdig på låg temperatur. Salladen kan även serveras kall, men låt i så fall potatisen kallna helt innan den blandas med övriga ingredienser.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 fina fläskkotletter med rejäl fettkappa

Potatissallad i citronvinägrett
600–800 g potatis med skal
3 dl purjolök, strimlad
1 knippe rädisor
1 gurka, skalad och urkärnad
1 citron, skal och saft
1 dl olivolja
persilja
salt och peppar

Salta och peppra kotletterna. Bryn eller grilla dem, och stek dem därefter färdiga i 150° varm ugn till en innertemperatur på 65°.

Potatissallad i citronvinägrett: Koka potatisen. Strimla purjolöken, dela rädisorna och dela gurkan. Riv skalet från citronen fint. Blanda citronsaften med olivoljan; slå den över löken, rädisorna och gurkan. Dela potatisarna medan de fortfarande är varma och vänd ner dem i salladen. Smaka upp med salt och peppar. Strö över citronskal och persilja.

Servera potatissalladen genast tillsammans med kotletten.

Vinförslag: 
15515 Graham Beck Chardonnay Viognier 2013, Western Cape, Sydafrika 67:-
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman