BBQ-marinerad Tonfisk med Mango- och Chilidressing

Tonfisken är fantastisk att lägga på grillen. Marinera tonfisken med klassiska BBQ-smaker och servera med mango- och chilidressing


Portioner: 4
Du behöver: 

4 tonfiskkotletter à 200 g

Marinad

1/2 dl paprikapulver
1/2 dl spiskummin, mald
2 msk koriander, mald
1 msk farinsocker
1/2 dl nymald svartpeppar, grov
3 msk havssalt
1/2 dl olivolja

Mango- och Chilidressing

1 mango
1/2 dl limejuice
1/2 dl majsolja
1/2 dl koriander
2 msk valfri chilifrukt
salt och nymald svartpeppar

Marinad: Blanda samtliga ingredienser i en liten skål. Pensla tonfisken väl med marinaden och låt marinera en stund.

Mango- och chilidressing: Skala mangon och skär köttet från kärnan. Mixa mango, limejuice och olja till en puré i en blender. Grovhacka koriandern och finhacka chilin, tänk på att ta ur kärnorna om den inte ska vara för stark. Häll upp purén i en skål, tillsätt koriander och chili. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer limejuice.

Servering: Grilla tonfisken på väl förberedd grill tills fisken är medium. Tonfisk är som godast när den har en kärna som är lite ›rå‹. Servera med mango- och chilidressingen och gärna en sallad.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen