Bakad rabarber med vaniljglass, kokossmulor och citronmeliss

Servera rabarbern genast medan den fortfarande är varm. En klassisk smuldeg ligger till grund för kokossmulorna, fast där större delen av vetemjölet är utbytt mot kokosflingor med lite smak av kardemumma.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 rabarberstjälkar
1 stjärnanisfrukt
1 dl konc jordgubbssaft
1 1/2 dl vatten

Kokossmulor

50 g smör, rumstempererat
3 msk socker
1/2 krm kardemumma, malen
1 dl kokosflingor
3/4 dl vetemjöl

Servering

Vaniljglass
Citronmeliss

Skala rabarberstjälkarna. Dela dem i knappt decimeterstora bitar och lägg i en ugnsfast form. Koka upp stjärnanis, jordgubbssaft och vatten. Slå det över rabarbern och ställ in allt i ugnen. Baka i 150° varm ugn i cirka 10 minuter.

Kokossmulor: Arbeta snabbt ihop samtliga ingredienser till en smuldeg. Fördela degen på en plåt och grädda på 200° i 8–10 minuter.

Servering: Lägg upp den varma rabarbern på tallrik och slå lite av skyn över. Skeda upp glass och lägg den på rabarbern. Strö över kokossmulorna. Avsluta med att strö över rikligt med finstrimlad citronmeliss.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman