Baguette med kycklingbröst, tomater och skogslökscrème

Perfekt macka att packa ner i picknickkorgen. Byt ut kycklingen mot en god skinka om du lättare får tag på det.


Portioner: 4
Du behöver: 

2 kycklingbröst, gärna majskyckling (ca 500 g)
Salt och peppar

Skogslökscrème

4–6 skogslökar
1 dl crème fraiche
Salt och peppar

Servering

2 tomater
Salladsblad
4 små bröd eller 1 stor baguette
Skogslök

Bryn kycklingbrösten i panna och stek dem sedan färdiga i ugn på 150° tills innertemperaturen är 65°. Skär köttet i skivor.

Skogslökscrème: Förväll löken. Mixa skogslöken med crème fraiche. Smaka upp med salt och peppar.

Servering: Dela bröden. Bred crème på båda sidorna av brödet. Lägg dit salladsblad, kyckling och tomatskivor. Avsluta med att strimla skogslöken, strö den över och toppa med resten av crèmen.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman