Du behöver

36 pilgrimsmusslor

Bräserad fänkål
2 stora fänkålsstånd
2 medelstora morötter, tunt skivade
3 vitlöksklyftor
1 g saffran
Saften från 1 apelsin
Olivolja
Smör
Salt och vitpeppar

Garnityr
Ärtskott eller annan färsk ört

Portioner
12

Lägg pilgrimsmusslorna på en bricka med hushållspapper. Musslorna halstras strax före serveringen och kryddas med salt och vitpeppar.

Dela fänkålen i 12 klyftor, skär bort rotstocken och skiva så tunt som möjligt. Stek den mjuk i olivolja och smör (den ska bli lätt gyllenbrun och mjuk), lägg sedan fänkålen i en gryta. Finhacka vitlöken och blanda med fänkålen, tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra på medelvärme tills apelsinjuicen reducerats in i fänkålen, smaka av med salt och vitpeppar.

Fotograf