Du behöver

Fläskbuljong

5 kg färska fläskben
3 gula lökar

Servering

1 knippe blast från olika betor - röda gula polka
1 bit färsk pepparrot - skalad
4 msk crème fraiche
2 dl hopkokt rostad fläskbuljong
havssalt

Portioner
4

Fläskbuljong: Rosta benen sakta och länge vid 175° tills de är gyllenbruna. Rosta lökarna svarta på spisen. Lägg lökarna och fläskbenen i en gryta, fyll på med kallt vatten och koka upp, skumma. Sänk sedan temperaturen och sjud sakta i 5 timmar. Sila av genom finmaskig sil. Koka ihop till önskad smakstyrka.

Rensa betblasten och skölj av den. Ånga eller koka bladen mjuka och låt rinna av. Skrapa eller riv pepparroten efter smak. Värm upp fläskbuljongen. Lägg lite crème fraiche i botten på tallriken, lägg blasten på crème fraichen och slå den varma buljongen över. Avsluta med att salta och strö över pepparroten.

Fotograf